top of page

Асортиман

Асортиманот на Ветекс АД опфаќа памучен конец за шиење, разновидни трико предива со највисок степен на доработка, екстра класа на конци за хеклање, високо оплеменети конци за разновидно плетење во голем број на бои.

 

Изработуваме конци од широк спектар на материјали. Зависно од потребите на нарачателите, конците ги изработуваме од чист памук, лен, волна, свила, синтетички влакна и комбинација од истите.

 

Со најновите набавки и унапредување на машинскиот парк, Ветекс АД на пазарот нуди и:

  • конец и предиво создаден од комбинација на памучни влакна и акрилни влакна

  • конец и предиво создаден од комбинација на памучни влакна и волнени влакна.

bottom of page